Recent Changes

Friday, May 5

 1. page 02 Model fitxa edited NOM CIENTÍFIC:NNN CIENTÍFIC: Altres noms en català:ñññ català: Nom comú en castellà: Hàb…

  NOM CIENTÍFIC:NNNCIENTÍFIC:
  Altres noms en català:ñññcatalà:
  Nom comú en castellà:
  Hàbitat:
  (view changes)

Friday, April 28

 1. page 02 Model fitxa edited NOM CIENTÍFIC:NNN ... noms en català: català:ñññ Nom comú en castellà: Hàbitat:

  NOM CIENTÍFIC:NNN
  ...
  noms en català:català:ñññ
  Nom comú en castellà:
  Hàbitat:
  (view changes)

Monday, September 2

 1. page 30.10 Melissa edited NOM CIENTÍFIC: Melissa officinalis. Altres noms en català: Tarongina i arangí Nom comú en castel…
  NOM CIENTÍFIC: Melissa officinalis.
  Altres noms en català: Tarongina i arangí
  Nom comú en castellà: Hierba limón, toronjil o citronela.
  Hàbitat:
  És originària del sud-oest d'Europa, la regió occidental d'Àsia i el nord d'Àfrica. Viu sobretot en comarques marítimes, que tenen clima marítim amb condicions temperades i humides i estius calents i secs.
  Usos i propietats:
  S'utilitza en infusió, en extracte fluid o sec o en essència. És estomacal i espasmolítica. També té efectes sedants.
  Característiques:
  És una planta herbàcia perenne que arriba a fer fins a 150 cm d'alçada. La tija és recta i ascendent, quadrangular, ramificada i lleugerament pilosa. Creix anualment ja que mor a l'hivern però les arrels són perennes i torna a créixer.
  Les flors floreixen a l'estiu, entre l'abril i el juliol.
  Imatges:

  (view changes)
  9:18 am
 2. page 30.3 Farigola edited NOM: FARIGOLA NOM CIENTÍFIC: thymus vulgaris Altres noms en català: Farigola, timó , timonet o…
  NOM: FARIGOLA
  NOM CIENTÍFIC: thymus vulgaris
  Altres noms en català: Farigola, timó , timonet o tomell
  Nom comú en castellà: Tomillo
  Hàbitat:
  La farigola és originària de la zona mediterrània occidental i creix espontàniament al centre d'Europa, als [[http://ca.wikipedia.org/wiki/Països_Balcànics|Països Balcànics]] i del Caucas; la planta es cultiva a l'Europa Central i Meridional, Àfrica Oriental, Índia, Turquia, Israel, Marroc i a l'Amèrica del Nord. Els principals països productors són Espanya, Marroc, França, Bulgària i Hongria.

  Usos i propietats:
  Conté nombroses substàncies actives, com el timol . És una planta amb força aplicacions medicinals i amb notables propietats antisèptiques. S'utilitza a la cuina com un condiment i per fabricar perfums i sabons.

  Característiques:
  La farigola és un petit arbust aromàtic perennifoli que no passa dels 40 cm d'alçada . Presenta fulles sense pecíol molt petites de 4 a 9 mm amb les vores del limbe enrotllades cap el revers. Les fulles es disposen de forma oposada al llarg de la tija.
  Floreix a la primavera. Les flors són lleugerament blaves i es disposen formant ramells. El fruit és sec , rodó i molt petit.

  Imatges:
  (view changes)
  9:07 am
 3. page 30.7 Menta edited ... Hàbitat: Els agraden els terrenys humits Usos i propietats: ... de mentol. S'empra S'uti…
  ...
  Hàbitat: Els agraden els terrenys humits
  Usos i propietats:
  ...
  de mentol. S'empraS'utilitza com aromatitzant
  ...
  migranyes, vertígens, marejosAmarejos. A la cuina
  Característiques:
  ...
  cm aproximadament. Tenen uns subterranis que fan que sovint es comportin com espècies que envaixen tot l'espai. Les fulles són de disposició oposada i són simples
  ...
  de forma oblonga a lanceoladaoblonga, sovint tenen
  ...
  una càpsula ambque té fins a
  Imatges:
  (view changes)
  8:57 am

Wednesday, June 26

 1. page 30.2 Fonoll edited NOM: FONOLL NOM CIENTÍFIC: Foeniculum vulgare Altres noms en català: Fenoll Nom comú en cast…
  NOM: FONOLL
  NOM CIENTÍFIC: Foeniculum vulgare
  Altres noms en català: Fenoll
  Nom comú en castellà: Hinojo
  Hàbitat: És una espècie silvestre i conreada dins de la família Apiaceae originària del sud d'Europa i el Pròxim Orient. Es troba a la vora dels camins, de camps sense cultivar i zones properes a la costa.
  Usos i propietats: Propietats culinàries
  Característiques:
  Herba perenne que arriba a 2 metres d'alçada. Tiges molt rectes i primes. Les fulles compostes verd-grisenques de secció triangular. Les Floreix a l'estiu i fa una umbel·la de flors grogues fins a 8 cm de diàmetre i fruits petits i aromàtics.

  Imatges:
  (view changes)
  12:10 pm
 2. page Home edited Escola Escola Lacustària LLAGOSTERA LLAGOSTERA {DSC05901.JPG}

  Escola
  Escola Lacustària LLAGOSTERALLAGOSTERA
  {DSC05901.JPG}
  (view changes)
  12:02 pm
 3. page 20.6 Sàlvia edited ... Usos i propietats: Planta medicinal, també amb propietats cosmètiques i culinàries. Caracterí…
  ...
  Usos i propietats: Planta medicinal, també amb propietats cosmètiques i culinàries.
  Característiques:
  ...
  amb nombroses rames densament piloses i foliades fins a la part superior.rames. Les fulles són oposades i coriàcies,oposades, la mida
  ...
  vegada de llança (lanceolada),llança, les quals
  ...
  color verd-grisós. Es caracteritzen per tenir una nervadura molt marcada i pennada que s'atenua a la base.
  Les inflorescències són verticals i de tipus de raïm, on trobem agrupades entre 5-10 flors en un peduncle. Flors hermafrodites i zigomorfes amb el calze tubulós el qual presenta els seus sèpals soldats (gamosèpala). La corol·la és de tipus bilabial , de tub relativament curt i obert per dalt formant dos llavis: el llavi superior amb 2 lòbuls i el inferior amb tres lòbuls. És de color blau-violeta, rosat o blanquinós. L'androceu està constituït per 2 estams fèrtils amb els filaments curts i inserits a la gorja de la corol·la. Estan articulats a l'àpex a partir d'un connectiu filiforme, més curt que el filament, i amb dues branques desiguals. El gineceu és súper i està format per dos carpels soldats en un ovari bilocular, que es converteix en tetralocular un cop madura. Els

  Els
  fruits són tetraquenis amb 4 mericarps ovoides i llisos; gairebé
  ...
  una sola llavor no soldada al pericarp i de coberta generalment no consistent.llavor.
  La droga d'aquesta planta, és a dir la part utilitzada, són les flors i les fulles. Per obtenir herba seca s'utilitzen les fulles; mentre que per produir olis essencials, s'empra la part aèria florida.
  Imatges:
  (view changes)
  11:59 am
 4. page 20.6 Sàlvia edited NOM: SÀLVIA NOM CIENTÍFIC: Salvia officinalis Altres noms en català: Nom comú en castellà: Sal…
  NOM: SÀLVIA
  NOM CIENTÍFIC: Salvia officinalis
  Altres noms en català:
  Nom comú en castellà: Salvia
  Hàbitat: És nativa del Mediterrani, però ara es cultiva també a escala comercial a Europa occidental, Rússia i als Estats Units.
  Normalment es troba en llocs rocosos i secs.
  Usos i propietats: Planta medicinal, també amb propietats cosmètiques i culinàries.
  Característiques:
  És una planta que forma una mata perenne petita d'una altura de 20 a 70 cm de longitud. Presenta una tija llenyosa, ramificada i robusta. A partir de la tija principal, a la base, parteixen una sèrie de tiges herbàcies que es van renovant cada any, les quals poden atènyer de 20 a 50 cm de longitud. Té una escorça grisenca i amb nombroses rames densament piloses i foliades fins a la part superior. Les fulles són oposades i coriàcies, la mida de les quals és molt variable però que no supera els 9 cm de llargada i els 2,5 cm d'amplada. Tenen una forma ovalada i a la vegada de llança (lanceolada), les quals s'estrenyen cap a la base fins a acabar en un pecíol. Presenten un marge dentat; són rugoses i espesses; i de color verd-grisós. Es caracteritzen per tenir una nervadura molt marcada i pennada que s'atenua a la base.
  Les inflorescències són verticals i de tipus de raïm, on trobem agrupades entre 5-10 flors en un peduncle. Flors hermafrodites i zigomorfes amb el calze tubulós el qual presenta els seus sèpals soldats (gamosèpala). La corol·la és de tipus bilabial , de tub relativament curt i obert per dalt formant dos llavis: el llavi superior amb 2 lòbuls i el inferior amb tres lòbuls. És de color blau-violeta, rosat o blanquinós. L'androceu està constituït per 2 estams fèrtils amb els filaments curts i inserits a la gorja de la corol·la. Estan articulats a l'àpex a partir d'un connectiu filiforme, més curt que el filament, i amb dues branques desiguals. El gineceu és súper i està format per dos carpels soldats en un ovari bilocular, que es converteix en tetralocular un cop madura. Els fruits són tetraquenis amb 4 mericarps ovoides i llisos; gairebé esfèric i de color bru fosc. És un fruit sec on al seu interior trobem una sola llavor no soldada al pericarp i de coberta generalment no consistent.
  La droga d'aquesta planta, és a dir la part utilitzada, són les flors i les fulles. Per obtenir herba seca s'utilitzen les fulles; mentre que per produir olis essencials, s'empra la part aèria florida.
  Imatges:

  (view changes)
  11:53 am

More